Behandelbare klachten

Waarmee wij kunnen helpen

Pijnklachten

In de praktijk zien we mensen met verschillende klachten.
Hieronder een greep uit de behandelbare ongemakken. Als u niet zeker bent over of uw klacht hierbinnen valt, neem dan gerust contact met ons op!

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf in de nek of de onderrug. De uitstulping kan op een zenuw drukken wat pijn, tinteling, gevoelloosheid en vermindering van spierkracht kan veroorzaken. Deze klacht is met chiropractie behandelbaar.

Spit

Spit is de benaming voor acute hevige lage rugpijn die de beweeglijkheid ernstig belemmert. Spit is in feite spierverkramping als reactie op een verkeerde beweging in de rug. Vaak staat de rug dan ook scheef en/of gedraaid. Deze klacht is bij uitstek geschikt om door de chiropractor te laten behandelen.

Ischias

Ischias is een overkoepelende term voor lage rugpijn met uitstraling in een been. De bron van de pijn wordt hier nog niet mee aangeduid. De chiropractor kan onderzoeken wat de oorzaak van de ischias is, en zodoende de juiste behandeling kiezen.

Artrose

Artrose betekent slijtage. Hierbij wordt de nek of rug stijver en dit kan gepaard gaan met pijnklachten. Het betekent niet dat er niets aan de pijn en stijfheid te doen is. Vaak reageert het lichaam ondanks de artrose heel goed op chiropractiebehandeling en kunnen mensen méér doen met minder klachten.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan vele verschillende oorzaken hebben. Wij kunnen onderzoeken of uw hoofdpijn mogelijk uit de nek komt. In dat geval is behandeling van de wervels en spieren een zeer doeltreffende methode. Mensen met migraine of spanningshoofdpijn kunnen veel baat hebben bij chiropractie.

Whiplash

Bij een whiplash is de nek geforceerd. Naast nekpijn, hoofdpijn en stijfheid kunnen er nog vele andere klachten optreden. Om van de klachten af te komen is het van belang om de nek weer goed te laten bewegen. De chiropractor kan de slecht bewegende plekken opsporen en behandelen.

Sportblessures

Bij sportblessures kunnen spieren en/of gewrichten vast komen te zitten, waardoor de klachten steeds terugkeren. De chiropractor kan de vastzittende spieren en gewrichten losmaken en met de patiënt werken aan een blijvende oplossing voor de problemen.

Core-stabiliteit

Core-stabiliteit wil zeggen ‘het vermogen om de onderrug en het bekken stabiel te houden’. Dat lukt alleen als de spieren in dat gebied goed op elkaar zijn afgesteld. Bij veel mensen is dat niet het geval: iedereen heeft een eigen patroon van zwakke plekken. De chiropractor heeft methoden om uit te zoeken wat uw zwakke plekken zijn, en geeft u een behandeling en/of oefening die specifiek op uw lichaam is afgestemd.

Schouder- of heupproblemen

Schouder- en heupproblemen, zoals slijmbeursontsteking, artrose, bekkeninstabiliteit, gaan vaak gepaard met problemen in de nek en rug. Wij kunnen zowel de schouder of heup behandelen, als de bijbehorende nek- of rugproblemen.

Klachten in armen of benen

Armen en benen zijn ook onderdeel van ons behandelgebied. Klachten als carpaal tunnelsyndroon, tennisarm en achillespeesblessures zijn meestal werk- of sportgerelateerd. De oorzaak van deze klachten zit vaak op een andere plek in het lichaam. Gedegen onderzoek, behandeling en advies is nodig om van dergelijke klachten te worden verlost.

Welkom bij Chiropractie Haarlem

Neem een kijkje in onze chiropractiepraktijk en ontdek hoe gemakkelijk het is om een afspraak te maken.

Wilt u nu een tijdstip reserveren? Dat kan hier.